Nihon Go logo
Nihon Go logo

Rólunk

Hogyan dolgozunk?

Küldetésünk a Nihon GO nyelv óráin egy olyan közösség kialakítása, ahol nem az egymáshoz mért tudás és a versengés a cél, éppen ellenkezőleg: a közös fejlődés és az egymástól való tanulás. Lépjünk ki a hagyományos iskolai keretek közül és teremtsük meg azt a környezetet, ahol nem a dolgozatra való készülés és a mások véleményétől való félelem a mérvadó, hanem az egymást segítő tanulás, és az egyéni tempóban történő haladás az elsődleges cél.

A kurzusok alatt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden tanóra jó hangulatban teljen, azért, hogy a diákok egyfajta szórakozásként tudják elsajátítani a tananyagot, ezzel is kilépve a megszokott, tankönyvízű iskolavilág kereteiből.

Minden órát igyekszünk humorral, érdekességekkel, saját történeteinkkel színesíteni, hogy ezáltal is elősegítsük a jó hangulat megteremtését, valamint a tanulnivalók könnyebb elsajátítását.

Legyél Te is a Nihon Go csapat tagja. Induljunk az úton: Nihon GO!

Mivel dolgozunk?

A Nihon GO japán kurzusain a saját készítésű anyagaink mellett sok játékkal és modern eszközökkel haladunk a magyar nyelvű Dekiru 1-2 tankönyvek anyaga mentén. A csoportokkal egyénileg szabjuk meg a célokat és igényeket, így a Nihon GO tanulói nem egy tantervhez igazodva tanulnak, hanem fordítva történik és az igényekhez igazodik a tananyag.

Miért a Nihon GO?

Mert ebben az új iskolában olyan módon tanulhatsz, ahogy Te szeretnél. Olyan eszközökkel fogod megkapni a tudást, amik fejlesztenek és segítenek. Mert a tanáraink támogatni fognak Téged, nem pedig nyomást helyezni Rád. Hiszen a diákjaink közössége egymást is motiválja és tanítja, valamint az online térnek köszönhetően bárhol, bármikor

Tanáraink ikon

Tanáraink

Baranyai Péter képe

Baranyai Péter

Sziasztok!

Baranyai Péter vagyok a Nihon GO nyelviskola alapítója és vezetője. Nagyon örülök, hogy érdeklődsz a japán nyelv és kultúra iránt! Nekem ez a szerelem egészen fiatal koromban, 8 évesen kezdődött, amikor a családommal kiköltöztünk 4 fantasztikus évre Tokyo-ba. Azóta összesen 6 évet éltem Japánban és mit mondjak: a mai napig nem múlt el a szeretetem a nyelv és a kultúra iránt.

Magyarországon a Károli Gáspár egyetemet végeztem el japán és történelem szakokon és 2006 óta tanítok magánban, középiskolában és egyetemen is. Ha össze kellene az eddigi diákjaimat számolni, közel 500 diáknak mutattam meg a japán nyelv szépségeit. Tolmácsként és fordítóként is szoktam tevékenykedni nagyobb sportrendezvényeken és cégeknél eseti jelleggel.

Nagyon szeretek emberekkel dolgozni, kommunikálni. Ez jellemzi a tanóráimat is: sok interakció és kreativitást igyekszem belevinni, hogy ne csak a nyelvtan legyen meg, hanem használni is tudjuk a tanultakat. Persze igyekszem mindenkit önmagához képest fejleszteni, hogy eljusson mindenki a saját maga +1 szintre.

A Nihon GO alapításának az oka is ehhez kapcsolódik: szerettem volna egy olyan iskolát, ahol a diákok stressz nélkül és saját igényeikhez mérten tudnak fejlődni, tanulni. Hiszek abban, hogy minden ember egy kicsit máshogy van bedrótozva, ettől izgalmas egy-egy tanóra számomra is. A Nihon GO-nál igyekszünk ezeket figyelembe véve olyan órákat tartani, amik Neked szólnak. Gyertek, induljunk együtt az úton! Nihon GO!!! ^^

Nagy Renáta képe

Nagy Renáta

Halihó

Reni vagyok, a Károli Gáspár Egyetem japanológia szakán tanultam és a kutatási területem a japán leíró nyelvészet, azon belül is a jövevényszók kiejtése, valamint használata a külföldi nyelvtanulók körében. Egy évet töltöttem Japánban a Fukushima Egyetem cserediákjaként, mialatt felszolgálóként dolgoztam egy autentikus japán étteremben.

Néhány éve kezdtem el tanítani a nyelvet, eleinte magántanárként, majd a NihonGO nyelviskola megalakulását követően kis csoportos kurzusok vezetőjeként. Óráimon elsősorban a mindennapi kommunikációban hasznosítható nyelvtudás elsajátítását tartom fontosnak, a hagyományos iskolai tananyaggal szemben. Igyekszem mindig hasznos kulturális információkkal is kiegészíteni az adott anyagot, ezzel is érdekessé és mind hasznossá tenni az újonnan szerzett ismereteket.

Nem csak munkámként tekintek a japán tanításra, de ez egyben a hobbim is, és sok év elteltével is ugyanolyan mértékben rajongok Japán iránt, mint a kezdetekben.

Fehér Judit képe

Fehér Judit

Sziasztok!

Fehér Judit vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem keleti nyelvek és kultúrák szakán tanulok teljes fordítói specializációval, azon belül is szakfordítást tanultam. A Fukushima Egyetem ösztöndíjas cserediákjaként egy évet töltöttem Japánban, mindeközben felszolgálóként dolgoztam egy helyi tradícionális étteremben.

A japán kultúra már egészen kicsi gyerekként ért el engem az akkoriban vetített animéken keresztül, majd 12 évesen kezdtem el belekóstolni a japán nyelvbe magántanár segítségével. Így nem volt kérdés, hogy később milyen irányban szeretnék továbbtanulni és dolgozni.

Csupán nemrég kezdtem el tanítani a nyelvet, a NihonGO nyelviskola indított el engem a tanítás útján. A magánórákon és a csoportos órákon egyaránt fontosnak tartom, hogy az tanórák ne csak informatívak legyenek, hanem egyben szórakoztatóak is. Igyekszem humorral és saját történetekkel, tapasztalatokkal, valamint kulturális és hasznos, a mindennapokban előforduló információkkal színesíteni az órákat, hogy a megszokott tankönyvízű tanulás kereteiből kilépve a diák játszva, stresszmentesen tanuljon.

A japán nyelv tanulása mellett fontos a kultúra ismerete is, így igyekszem minden tanórába kulturális perceket, kitekintőt is belevinni.

Számomra a tanítás nem csupán egy munka, hanem maga az ikigai.

Induljunk együtt az úton, Nihon GO!

(Na meg mindezek mellett cukrász végzettségem is van, ha egy jó Dobos torta receptre vágynál)

Kapcsolat ikon

Kapcsolat

Bármi kérdésed van, dobj nekünk egy üzenetet: